Eerste Innovatiecafé is een succes!

Op woensdag 25 januari jl. was het eerste Compose It Innovatiecafé in Stadsboerderij ’t Nije Hoff in Emmen. In een informele en actieve setting deelden bedrijven, kennisinstellingen en overheden kennis en ervaringen rondom het gebruik van composieten. Deze keer brachten Eelkje Oldenburger van Milling Company Europe (MCE) en Robert Milder van Van de Sant Innovations een vraagstuk in:

Milling Company Europe (MCE)
–         Hoe ziet een ketenbreed verdienmodel voor (bio)composiet profielen gemaakt met pultrusietechnologie eruit?

Deelvragen:
–         Met welke output zijn ketenpartners tevreden?
–         Hoe regel je eigenaarschap?
–         Hoe zorg je ervoor dat ketenpartners aangehaakt blijven?

Van de Sant Furniture
–         Hoe zorg ik dat biocomposiet materialen vanaf de eindgebruiker weer terugkomen bij mij als fabrikant zodat ik ze opnieuw kan verwerken in producten?

Deelvragen:
–         Welke biocomposieten zijn geschikt voor hergebruik?
–         Welke retoursystemen zijn er?
–         Hoe blijft de kwaliteit van de materialen behouden?

Door met elkaar in gesprek te gaan werden er op bovenstaande vragen verrassende antwoorden gegeven en goede suggesties gedaan. De opvolging van het Innovatiecafé wordt gedaan door het Compose It team, waarbij het leggen van verbindingen centraal staat.

Wil je bij een volgend Innovatiecafé een vraag inbrengen? Neem dan contact op met Rudmer Heij, projectleider Compose It via info@composeit.nl, 06 – 146 672 14.

Het volgende Innovatiecafé staat gepland op dinsdag 28 maart van 15.00 – 18.00 uur bij het Biosintrum in Oosterwolde. Zet de datum alvast in je agenda of meld je nu alvast aan. Binnenkort volgt meer informatie. Wil je zelf een vraagstuk inbrengen bij dit café? Neem dan contact op met Rudmer.

Meld je nu alvast aan!

Scroll naar boven